به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از ایرنا، تورج همتی روز دوشنبه در نشست مشترک با اعضای کمیته حقیقت یاب در خصوص مرگ توله ببرهای باغ وحش مشهد افزود: بر حسب تفاهم نامه سه جانبه ای که ابتدای امسال بین ادارات کل دامپزشکی و حفاظت محیط زیست خراسان رضوی و دانشگاه فردوسی مشهد به امضاء رسیده است کارگروهی به منظور ساماندهی و پیگیری امور باغ وحش وکیل آباد مشهد شکل گرفته است.
وی ادامه داد: اخیراً و بنا به دستور دادستان مشهد مقرر شد ذیل این کارگروه کمیته حقیقت یاب برای بررسی و مستندسازی علل اصلی اتلاف توله ببرها تشکیل شود که در این جلسه اعضای این کمیته به صورت کامل تعیین شدند.
مدیر کل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی با اشاره به این که این کمیته وظیفه دارد مستندات و نتایج بررسی تخصصی خود را تا هفت روز آینده به شکل رسمی به مرجع قضایی اعلام کند گفت: تمامی جوانب فنی، تخصصی و علمی باید مورد بررسی دقیق قرار گیرد بنابر این منتظر اعلام نتایج بررسی این کمیته هستیم.
اعضای کمیته حقیقت یاب مرگ مشکوک توله ببرهای باغ وحش مشهد شامل نماینده اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی، نماینده دادستانی، ریاست دانشکده دامپزشکی دانشگاه فردوسی مشهد، تعدادی از فعالان حقوق حیوانات و مسئولان اداره نظارت بر امور حیات وحش خراسان رضوی و نماینده اداره کل حفاظت محیط زیست هستند.
پیشتر نیز شهرآرا در گزارشی به ضربالاجل سهماهه معاون دادستان مرکز استان به باغوحش برای رفع نواقص این مجموعه اشاره کرده بود.چ
خرداد امسال هفت توله ببر تازه زاده شده در باغ وحش مشهد تلف شدند که دامپزشک باغ وحش مشهد علت مرگ آنها را عفونت تنفسی و علت مرگ یک توله دیگر را حمله شدید مادر عنوان کرد.
باغ وحش مشهد سال ۱۳۳۹ در محدوده خواجه ربیع تاسیس و با ایجاد شرکت باغ وحش وکیل آباد در سال ۱۳۵۶ در ورودی پارک جنگلی وکیل آباد مستقر شد.
این مکان به عنوان بزرگترین باغ وحش ایران دارای بیشترین گونههای جانوری است که از آن جمله میتوان به شیر، ببر، خرس، خوک، گراز، گربه وحشی، انواع پرندگان، چهار نوع گوزن، شامپانزه و جانداران دیگر اشاره کرد.
اکنون ۱۰۷ گونه شامل ۶۴ گونه بومی و ۴۳ گونه غیربومی و ۶۸۰ نمونه جانوری شامل ۲۴۰ پستاندار، ۳۹۳ پرنده و ۴۷ خزنده و دوزیست در باغ وحش مشهد نگهداری میشود.